Szülőknek

Házirend
(illetve néhány praktikus kérés a szülőkhöz)

Szülők jelenléte:
A szülőktől elvárjuk, hogy az iskola teljes időtartama alatt tartózkodjanak az iskola területén. Gyermekeikért ők felelősek – 2 éves korig a csoportok időtartama alatt is, 2 éves kortól pedig a tanórákon kívüli időszakokban. Ha valamilyen oknál fogva a szülőnek el kell hagyni az iskola területét, kérjük, hogy egy munkatársnak mindenképpen jelezze ezt előre, telefonszámát pedig adja meg, hogy bármilyen esetben elérhető legyen.

Pontosság:
A kiírt időpont szerint pontosan kezdjük az órákat, így szeretnénk, hogy a foglalkozás előtt legalább 5 perccel mindenki megérkezzen, nehogy a gyerekek/felnőttek fontos dolgokról maradjanak le az órák elején.

Rendszeres részvétel:
Kérjük, hogy a szülők lehetőleg rendszeresen hozzák a gyerekeket a foglalkozásokra, mert színvonalas és eredményes munkát csak így tudunk végezni. Ezzel megkönnyítik a gyerekek közösségbe történő beilleszkedését, nem beszélve arról, hogy könnyebben megszokják és természetesnek veszik ezt a “kétnyelvű életmódot”.

Hiányzás esetén:
Megköszönjük, ha hiányzás esetén e-mailben előre értesítik a iskolánkat és a csoportvezetőket. Hiányzáskor, iskolások esetében a tanárok elküldik a gyerekeknek az órai anyagot az elkészítendő házi feladatokkal együtt, így otthon részben bepótolható lesz az elmulasztott óra.

Rendezvények:
A foglalkozások előtt és után, valamint rendezvények (Mikulás, Farsang, Húsvét stb.) alkalmával a szülők felelnek gyermekükért. Szívesen vesszük, ha felajánlja segítségét egy-egy program alkalmával.

Enni-és innivaló:
Kérjük, hogy tízórait (enni- és innivalót) hozzanak a gyerekek magukkal. (Lehetőleg egészségeset, ne csak édesség legyen a batyuban.) Nagyon fontosnak tartjuk a közös tízórait a közösségteremtés szempontjából is. A gyerekek közben beszélgetnek, megkínálják egymást az elemózsiájukból és így könnyebben telik az idő a szombati ebédig. Kérjük, hogy az iskolások mindig hozzák magukkal a tanuláshoz szükséges felszerelésüket: tankönyvek, füzetek, mappa.

Szeretnénk minden szülő figyelmét felhívni, hogy az ételek-italok fogyasztása szigorúan csak a büfében történhet. Valamint kérjük, hogy a forró italokkal történhető balesetek elkerülése érdekében mindenki figyeljen a saját gyermekére, illetve figyelmeztessen másokot, hogy biztonságosan közlekedjenek a forró italokkal.

Iskolai berendezések, játékok:
Az iskola termeire nagyon kell vigyáznunk, ugyanúgy kell visszarendeznünk, ahogy reggel találtuk. Kérjük a szülők segítségét, hogy ha a gyerekek játszanak is a játékokkal, akkor utána azok kerüljenek vissza eredeti helyükre. Ha valami véletlen tönkremenne, akkor kérjük, hogy a szülők jelezzék azt valamelyik szervezőnek, tanárnak, hogy meg tudjuk  téríteni az iskolának a kárt és nehogy előforduljon, hogy nem hosszabbítják meg a bérleti szerződésünket.

Köszönjük az együttműködést és a segítséget!

NOTES FOR PARENTS

Behaviour Policy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.